Pekka Mikkola

Pekka Kuhmon kamarimusiikin kriitikkona…

Jo 47:nen kerran järjestettävä Kuhmon kamarimusiikkifestivaali on edessä. Pitkästi toistasataa klassisen musiikin huippuosaajaa tulee ympäri maailmaa Kainuuseen ja juuri Kuhmoon esiintymään loppuunmyytyihin konsertteihin. Edessä on aisteja hiveleviä musiikkielämyksiä yli 70:n konsertin verran.

Olen saanut suuren kunnian toimia kyseisen tapahtuman kamarikriitikkona. Tarkoituksena on arvostella yksi valittu konsertti ja lisäksi kirjoittaa yleensäkin tapahtumasta ja sen onnistumisesta. Kirjoitelmat julkaistaan Kainuun sanomissa.
Itse aion erityisesti syventyä konserttiin no. 61 (El Tango Rubio – Vaalea tango). On mielenkiintoista kuulla, miten tangoa tulkitaan klassis-sävytteisessä konsertissa. Odotan tapahtumaa innokkaalla mielellä ja uskon kuulevani toinen toistaan hienompia konsertteja. 🙂

7.7.2016