Home » Sano hyvästit haisevalle vaahdolle: Miten karkottaa pahan hajun astianpesukoneesta?

Sano hyvästit haisevalle vaahdolle: Miten karkottaa pahan hajun astianpesukoneesta?

Oletko kyllästynyt epämiellyttävään hajuun, joka tervehtii sinua joka kerta, kun avaat astianpesukoneesi? Et ole yksin! Monet ihmiset kamppailevat tämän yleisen ongelman kanssa, mutta onneksi on olemassa yksinkertainen ratkaisu.

Tämä vaiheittainen opas opastaa sinut prosessin läpi. hajujen poistaminen jotka ovat vaivanneet keittiötäsi.

Tämän oppaan loppuun mennessä sinulla on kaikki tarvittavat tiedot, jotta astianpesukoneesi tuoksuu raikkaalta ja puhtaalta.

Kääri siis hihat ja valmistaudu seuraavaan karkottamaan nuo pahat hajut lopullisesti!

Tyhjennä astianpesukone

Aloita varmistamalla, ettei astianpesukoneessa ole astioita tai välineitä. Tämä vaihe on ratkaiseva, koska sen avulla voit tunnistaa ja poistaa kaikki epämiellyttäviä hajuja mahdollisesti aiheuttavat ruokahiukkaset.

Aloita aina tyhjästä astianpesukoneesta varmistaaksesi, ettet vain peitä hajua muilla tuoksuilla.

Puhdista suodatin

Puhdista suodatin seuraavaksi. Useimmissa astianpesukoneissa on pohjassa sijaitseva irrotettava suodatin. Irrota tämä ja puhdista se huolellisesti lämpimällä vedellä ja saippualla..

Tämä on tärkeä vaihe, sillä monet pahat hajut ovat peräisin suodattimeen juuttuneesta ruoasta.

Suorita etikkahuuhtelu

Täytä astianpesukoneeseen sopiva kulho kupillisella valkoista etikkaa ja aseta se ylemmälle telineelle. Käynnistä sitten astianpesukoneessa kuumavesiprosessi.

Etikka auttaa pesemään irtonaisen, rasvaisen lian pois, desinfioimaan koneen ja auttaa poistamaan homeisen hajun. Etikka on erinomainen luonnollinen puhdistusaine ja hajunpoistoaine.

Ripottele ruokasoodaa

Ripottele etikkakierron jälkeen kupillinen ruokasoodaa astianpesukoneen pohjalle ja aja se lyhyellä kierrolla kuumimmalla vedellä.

Ruokasooda on erinomainen hajujen imukykyinen aine, ja se auttaa poistamaan mahdolliset jäljellä olevat muhkuraiset hajut.

Käytä kaupallista astianpesukoneen puhdistusainetta

Jos haju jatkuu edelleen etikan ja ruokasoodan käytön jälkeen, harkitse käyttäväsi kaupallista astianpesukoneen puhdistusainetta. Noudata pakkauksen ohjeita varmistaaksesi, että käytät sitä oikein.

Pidä ovi hieman auki

Pidä astianpesukoneen ovi jokaisen pesukerran jälkeen hieman auki, jotta se pääsee tuulettumaan. Tämä raikas ilma pääsee kiertämään ja auttaa estämään hajujen muodostumista.

Puhdista astianpesukone ja suodatin säännöllisesti.

Estääksesi tulevat hajut puhdista astianpesukone kerran kuukaudessa etikka- ja ruokasoodamenetelmällä. Tarkista ja puhdista myös suodatin säännöllisesti, jotta siihen ei kerry ruokahiukkasia, jotka voivat aiheuttaa pahoja hajuja.

Säännöllinen puhdistus on avain siihen, että astianpesukoneesi pysyy raikkaan tuoksuisena.

Kaavi ruoka pois astioista ennen niiden täyttämistä.

Tämä vähentää ruoan jäämistä astianpesukoneeseen ja pahojen hajujen muodostumista. Aina raaputa ruokajäämät pois astioista ennen kuin laitat ne astianpesukoneeseen.

Muista aina katsoa astianpesukoneen käyttöohjekirjaa tai valmistajan puhdistusohjeita vahinkojen välttämiseksi. Näitä ohjeita noudattamalla sinun pitäisi pystyä tekemään seuraavat toimet karkottaa pahat hajut astianpesukoneesta.

Auttoiko tämä artikkeli sinua? Jos kyllä, jaa se sosiaalisissa verkostoissa!

Related post

Jonne Manninen
Written by : Jonne Manninen
Olen Jonne, huomaamaton amerikkalainen nettikirjoittaja, joka on sitoutunut tarjoamaan perusteellisesti tutkittuja näkökulmia erilaisiin uutisaiheisiin. Vaikka minut usein unohdetaan informaation valtavassa määrässä, kanavoin innostukseni journalismiin sinnikkäästi jokaiseen julkaisemaani artikkeliin.