Home » Voittaa kouluunpaluu-bluesin: Miten voit voittaa sydäntä särkevät jäähyväiset!

Voittaa kouluunpaluu-bluesin: Miten voit voittaa sydäntä särkevät jäähyväiset!

Ensimmäinen koulupäivä lähestyy kovaa vauhtia, ja vanhemmat ympäri maata pelkäävät pahamaineisia back-to-school blues.

Se on aivan liian tuttu kohtaus: itku silmässä olevat lapset takertuvat vanhempiensa käsiin, jotka eivät halua päästää irti, ja vanhemmat vilkuttavat raskain sydämin hyvästejä.

Sydäntä särkevät jäähyväiset

Olipa lapsesi juuri aloittamassa lastentarhaa tai lukiota, on sydäntä särkevät jäähyväiset on aina pelätty hetki.

Mutta älä anna sen täyttää sinua pelolla. Voi olla helpompaa kuin luuletkaan voittaa kouluunpaluu-blues.

Tunteiden normalisointi

Ensimmäiset asiat ensin; sinun on hyväksyttävä, että lapsesi pelko on… täysin normaalia.

Loppujen lopuksi he ovat viettäneet suurimman osan elämästään turvallisesti sinun läsnäolossasi. Yhtäkkiä joutuminen tuntemattomaan ympäristöön voi luonnollisesti aiheuttaa levottomuutta.

Tärkeintä on, että et ole huolissasi. Rauhoittele lastasi että se, mitä hän tuntee, on ihan ok ja että hänellä tulee olemaan mahtavaa koulussa.

Positiivinen vahvistaminen

Yksi tehokkaimmista tavoista puuttua kouluunpaluu-bluesiin on se, että positiivinen vahvistaminen. Varmista, että korostat kaikkia niitä jännittäviä asioita, joita kouluun liittyy – uusia ystäviä, uusia opettajia ja paljon uutta opittavaa!

Rutiinien aloittaminen varhain

Suuri osa kouluunpaluun masennuksesta on tuntemattoman pelko. Auta lastasi koulun aloitusrutiinit muutama viikko ennen suurta päivää.

Alkaa asettaa herätyskellojaan hieman aikaisemmin, säätämällä vähitellen lapsen nukkumaanmenoaikaa vastaamaan koulun aikataulua. Tämä rutiini tutustuttaa lapset uuden päivän ajoitukseen ja vähentää ahdistusta.

Heidän itseluottamuksensa vahvistaminen

Ensimmäinen koulupäivä on paljon vähemmän pelottava, jos lapsesi tuntevat olevansa valmistautuneita. Varusta heidät oikeilla koulutarvikkeilla, laita heille uudet vaatteet ja pakkaa heille mieluinen lounas.

Tieto siitä, että he ovat valmistautuneet, voi lisätä heidän itseluottamusta ja saavat heidät odottamaan koulupäivää innolla.

Pysy tukena

Lopuksi, muista aina pysyä tukena ja kärsivällinen. Korosta myönteisiä asioita, ole läsnä, kun he tarvitsevat sinua, ja varmista, että he tietävät sinun olevan ylpeä heistä.

Kun päivät kuluvat, sydäntä särkevät jäähyväiset muuttuvat jännittäviksi uusiksi tervehdyksiksi.

Voit voittaa kouluunpaluu-bluesin ja muuttaa hyvästit hyviksi hetkiksi kärsivällisyydellä, ymmärryksellä ja suurella määrällä rakkautta. Te selviätte tästä, vanhemmat!

Related post

Jonne Manninen
Written by : Jonne Manninen
Olen Jonne, huomaamaton amerikkalainen nettikirjoittaja, joka on sitoutunut tarjoamaan perusteellisesti tutkittuja näkökulmia erilaisiin uutisaiheisiin. Vaikka minut usein unohdetaan informaation valtavassa määrässä, kanavoin innostukseni journalismiin sinnikkäästi jokaiseen julkaisemaani artikkeliin.