Home » Oletko joutunut kaasuvalojen kohteeksi? löydä 10 järkyttävää merkkiä nyt!

Oletko joutunut kaasuvalojen kohteeksi? löydä 10 järkyttävää merkkiä nyt!

Parisuhteiden maailma voi olla monimutkainen sokkelo. Monien yksilöiden kohtaamien haasteiden joukossa yksi salakavalimmista on gaslighting.

Tämä psykologinen manipulointitaktiikka voi jättää uhrit epäilemään todellisuuttaan, kyseenalaistamaan mielenterveytensä ja tuntemaan itsensä täysin hämmentyneiksi.

Se on eräänlainen emotionaalista hyväksikäyttöä jolla voi olla tuhoisia vaikutuksia.

Mutta mistä tietää, jos joutuu kaasuvalojen kohteeksi? Mitkä ovat merkkejä siitä, ettet ole tekemisissä vain vaikean ihmisen kanssa, vaan jonkun kanssa, joka yrittää tarkoituksella manipuloida ja hallita sinua?

Tutustutaanpa kaasuvalostelun hämäriin vesiin.

1. Kyseenalaistat jatkuvasti itseäsi…

Yksi ensimmäisistä kaasuvalostelun merkeistä on se, että jatkuva epäilyksen tunne. Saatat huomata kyseenalaistavasi muistisi, käsityksesi ja jopa mielenterveytesi.

Kaasuvalvoja on usein ristiriidassa tapahtumamuistojesi kanssa ja väittää, että asiat tapahtuivat toisin tai että niitä ei tapahtunut lainkaan.

Hänellä on uskomaton kyky saada sinut tuntemaan, että olet menettämässä otteesi todellisuudesta.

2. Tunteesi jätetään säännöllisesti huomiotta

Gaslighting-tilanteessa tunteesi ja mielipiteesi hylätään tai mitätöidään usein. Gaslighter saattaa sanoa sinulle, että olet liian herkkä, ylireagoit tai että kuvittelet asioita.

Hän saattaa saada sinut tuntemaan, että tunteesi ovat vääriä tai epäsopivia., mikä saa sinut kyseenalaistamaan oman arvostelukykysi.

3. Olet aina syyllinen

Tapahtuipa mitä tahansa, gaslighter näyttää aina vääntävän tilanteen niin, että sinä olet syyllinen.

He kieltäytyvät ottamasta vastuuta teoistaan ja sen sijaan, keksivät keinon saada sinut tuntemaan syyllisyyttä. Tämä voi johtaa itsesyytösten ja huonon itsetunnon noidankehään.

@thereal_eloisegagnon

Vastaa gaslighting. Se on psykologista manipulointia. Se voi saada jonkun kyseenalaistamaan oman mielenterveytensä, muistinsa tai todellisuuskäsityksensä. Se on myös erittäin vahingollista työpaikalla ja johtaa myrkylliseen työympäristöön ja mielenterveysongelmiin. Kaasuvaloon vastaaminen työpaikalla voi olla haastavaa, mutta on tärkeää puolustaa itseään ja säilyttää todellisuudentajunsa. Jos sinulla on vaikeuksia löytää oikeita sanoja tai kerätä rohkeutta puolustaa itseäsi, osallistu ensi viikolla uuteen ilmaiseen 3-päiväiseen mestarikurssiimme. Sinun on aika ottaa paikkasi pöydässä. Klikkaa linkkiä biossani fro lisätietoja tai kopioi ja liitä tämä linkki selaimeesi: https://eloisegagnon.com/confident-communication #gaslighting #gaslightingawareness #kommunikaatio #kommunikaatiotaidot #softskills

♬ alkuperäinen ääni – thereal_eloisegagnon

4. Tunnet itsesi eristetyksi ja yksinäiseksi

Gaslighterit eristävät usein uhrinsa saadakseen lisää kontrollia. He saattavat estää sinua viettämästä aikaa ystävien tai perheen kanssa tai saavat sinut tuntemaan syyllisyyttä siitä, että haluat olla muiden kanssa.

Tavoitteena on saada sinut riippuvaiseksi heistä ja heidän todellisuusversiostaan.

5. Pyydät jatkuvasti anteeksi

Jos huomaat pyytäväsi jatkuvasti anteeksi, vaikka et ole varma, mitä olet tehnyt väärin.tämä voi olla merkki kaasuvalostelusta.

Gaslighter leikkii usein uhria ja saa sinut tuntemaan, että loukkaat tai satutat häntä aina.

6. Olet aina puolustuskannalla

Suhde gaslighterin kanssa voi saada sinut tuntemaan, että olet aina hyökkäyksen kohteena.

Saatat huomata puolustelevasi jatkuvasti tekojasi, sanojasi ja valintojasi, vaikka siihen ei olisi tarvetta.

7. Olet hämmentynyt ja sekava

Gaslighting voi jättää sinut hämmentyneeksi ja sekavaksi. Kaasuvalehtelijan jatkuva totuuden manipulointi, hänen valheensa ja ristiriitaisuutensa voivat vaikeuttaa sitä, että sinun on vaikea luottaa omiin ajatuksiisi ja muistoihisi.

8. Koet ahdistusta ja masennusta.

Ajan mittaan kaasuvalehtiminen voi vaikuttaa vakavasti mielenterveyteesi. Jatkuva epäilys, syyllisyys ja pelko voivat johtaa tunteisiin ahdistukseen ja masennukseen.

Jos tunnet olosi toivottomaksi, ylivoimaiseksi tai emotionaalisesti tyhjäksi, on tärkeää hakea apua.

9. Tunnet olevasi jumissa ja toivoton

Gaslighting voi saada sinut tuntemaan olosi ansassa. Saatat haluta lähteä suhteesta, mutta kaasuvalehtelijan manipulointi voi tehdä siitä uskomattoman vaikeaa.

Hän on saattanut vakuuttaa sinut siitä, että olet arvoton, rakastamaton tai ettei kukaan muu koskaan haluaisi sinua.

10. Et osaa tehdä mitään oikein

Lopuksi kaasuvalehtelijat saavat usein uhrinsa tuntemaan, etteivät he voi tehdä mitään oikein. He arvostelevat, vähättelevät ja heikentävät sinua, jolloin tunnet itsesi epäpäteväksi ja arvottomaksi.

Gaslightingin merkkien tunnistaminen on ensimmäinen askel vapautumisessa tästä emotionaalisen hyväksikäytön muodosta.

Jos koet jotakin näistä oireista, on tärkeää hakea apua mielenterveysalan ammattilaiselta.

Muista, ettei kenelläkään ole oikeutta manipuloida tai kontrolloida sinua. Jokainen ansaitsee kunnioitusta, ystävällisyyttä ja rehellisyyttä ihmissuhteissaan.

Jos tästä artikkelista oli apua, voit jakaa sitä sosiaalisessa mediassa. Yhdessä voimme levittää tietoisuutta ja auttaa muita tunnistamaan kaasuvalostelun merkit.

Related post

Jonne Manninen
Written by : Jonne Manninen
Olen Jonne, huomaamaton amerikkalainen nettikirjoittaja, joka on sitoutunut tarjoamaan perusteellisesti tutkittuja näkökulmia erilaisiin uutisaiheisiin. Vaikka minut usein unohdetaan informaation valtavassa määrässä, kanavoin innostukseni journalismiin sinnikkäästi jokaiseen julkaisemaani artikkeliin.