Home » Miksi vanhempi kissasi valittaa ruokailun jälkeen? Mitä hän yrittää kertoa sinulle?

Miksi vanhempi kissasi valittaa ruokailun jälkeen? Mitä hän yrittää kertoa sinulle?

Kun kissamme kasvavat vanhetessaan, niiden käyttäytyminen muuttuu usein, mikä voi joskus olla hämmentävää tai jopa huolestuttavaa.

Yksi yleinen muutos, jonka olet ehkä huomannut, on heidän taipumus ulvoa tai puhua liikaa, etenkin syömisen jälkeen. Mutta mitä tämä tarkoittaa? Onko rakas lemmikkisi hädässä? Vai onko se vain normaali osa heidän ikääntymisprosessiaan?

Tässä artikkelissa perehdymme tähän toimintaan, jotta saat paremman käsityksen siitä, miksi näin voi tapahtua.

Tavoitteemme on antaa sinulle tietoa ja ymmärrystä vanhemman kissasi parhaaseen hoitoon tämän elämänvaiheen aikana.

Istu siis alas, rentoudu ja tutkitaan yhdessä kissan käyttäytymisen kiehtovaa maailmaa.

Ikääntyneen kissasi käyttäytymisen ymmärtäminen

Kissojen ikääntyessä niillä voi esiintyä erilaisia käyttäytymismuutoksia, mukaan lukien taipumus ulvoa tai ääntelyä liikaa, etenkin syömisen jälkeen.

Tämä voi olla hämmentävää ja huolestuttavaa lemmikkieläinten omistajille. On tärkeää ymmärtää, että tämä käytös ei välttämättä ole merkki ahdistuksesta, mutta se voi olla merkki taustalla olevasta terveysongelmasta.

Kissasi käyttäytymisen tarkkaileminen ja sen mahdollisten syiden ymmärtäminen voivat auttaa sinua pitämään parhaalla mahdollisella tavalla huolta karvaisesta ystävästäsi.

Ikään liittyvien sairauksien rooli

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi iäkäs kissa voi ulvoa syömisen jälkeen, johtuu ikään liittyvistä sairauksista, kuten kognitiivinen häiriöoireyhtymä (CDS).

Aivan kuten Alzheimerin tauti ihmisillä, CDS voi aiheuttaa hämmennystä, hämmennystä ja muutoksia käyttäytymisessä. Kissasi saattaa tuntea olonsa sekavaksi syömisen jälkeen ja alkaa sen seurauksena ulvomaan.

Esimerkki tästä voisi olla naapurini 15-vuotias kissa Whiskers, joka alkoi ulvoa aterioiden jälkeen, kun hänelle kehittyi CDS.

Fyysinen epämukavuus ja kipu

Toinen syy tähän käyttäytymiseen voi olla fyysinen epämukavuus tai kipu. Sellaiset sairaudet kuin niveltulehdus tai ruoansulatushäiriöt voivat tehdä syömisestä epämukavaa iäkkäälle kissallesi.

Huuhteleminen syömisen jälkeen voisi olla heidän tapa ilmaista tätä epämukavuutta. Tosielämässä ystäväni iäkäs kissa Fluffy alkoi ulvoa aterioiden jälkeen, kun hänelle kehittyi niveltulehdus.

Sensorinen heikkeneminen

Sensorin heikkeneminen on toinen tekijä, joka voi johtaa ikääntyneiden kissojen nyyhkytykseen. Ikääntyessään kissat voivat kokea aistiensa heikkenemistä näön, kuulon ja hajun suhteen. .

Syömisen jälkeen he voivat tuntea olonsa hämmentyneeksi tai ahdistuneeksi näiden aistimuutosten vuoksi, mikä johtaa nyyhkytykseen. Esimerkiksi tätini kissa, Tiikeri, alkoi ulvoa ruokailun jälkeen, kun hänen näkönsä alkoi heikentyä.

Milloin hakea eläinlääkäriapua

Vaikka satunnainen haukkuminen syömisen jälkeen ei ehkä ole huolenaihe, toistuva tai voimakas kiemura voi olla merkki taustalla olevasta terveysongelmasta.

On tärkeää kysyllä eläinlääkärilläsi, jos tämä käyttäytyminen jatkuu tai jos huomaat muita muutoksia kissan käyttäytymisessä, ruokailutottumuksissa tai yleisessä terveydessä.

Eläinlääkärisi voi diagnosoida mahdolliset terveysongelmat ja suositella asianmukaisia hoitoja tai käyttäytymistoimenpiteitä.

Muista, että jokainen kissa on ainutlaatuinen ja mikä voi olla normaalia käyttäytymistä yhdelle, ei välttämättä ole toiselle. Pidä aina silmällä kissaystävääsi äläkä koskaan epäröi kysyä ammattiapua, jos olet epävarma.

Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että iäkäs kissa voi ulkua syömisen jälkeen useista syistä, jotka vaihtelevat ikään liittyvistä tiloista ja fyysisestä epämukavuudesta aistien heikkenemiseen. Näiden mahdollisten syiden ymmärtäminen voi auttaa sinua vastaamaan kissasi tarpeisiin ja tarjoamaan sille parasta mahdollista hoitoa.

Oliko tästä artikkelista apua? Jos näin on, älä epäröi jakaa sitä sosiaalisissa verkostoissasi ja auta muita kissanomistajia ymmärtämään paremmin karvaisia ystäviään!

Related post

Jonne Manninen
Written by : Jonne Manninen
Olen Jonne, huomaamaton amerikkalainen nettikirjoittaja, joka on sitoutunut tarjoamaan perusteellisesti tutkittuja näkökulmia erilaisiin uutisaiheisiin. Vaikka minut usein unohdetaan informaation valtavassa määrässä, kanavoin innostukseni journalismiin sinnikkäästi jokaiseen julkaisemaani artikkeliin.