Home » Miksi kissat eivät osaa päättää, haluavatko ne sisätiloihin vai ulos?

Miksi kissat eivät osaa päättää, haluavatko ne sisätiloihin vai ulos?

Oletko kissanomistaja, joka on jäänyt raapimaan päätään kissakaverisi näennäisen selittämättömän käytöksen vuoksi? Et ole yksin!

Moni meistä on ollut ymmällään tavasta, jolla kissamme tuntuvat haluavan heti palata sisälle, kun päästämme ne ulos….

Mutta älä pelkää, sillä me olemme täällä syventymässä kissojen käyttäytymisen kiehtovaan maailmaan ja selitämme, miksi näin saattaa tapahtua.

Tässä mukaansatempaavassa kirjassa tutkimme kissasi toiminnan vaistomaisia syitä. Kun ymmärrät nämä motiivit, pystyt paremmin huolehtimaan kissakaveristasi ja arvostamaan sen ainutlaatuisia omituisuuksia.

Jos siis olet koskaan miettinyt, miksi kissallasi näyttää olevan viha-rakkaussuhde ulkoilmaan, jatka lukemista!

Ja muistakaa, että haluaisimme kuulla teidän omista kokemuksistanne arvaamattomasta mutta ihastuttava kissakavereita!

Kissojen arvaamattomuus

Kissat ovat tunnettuja arvaamattomasta ja joskus arvaamattomasta käytöksestään.. Yksi yleinen skenaario, joka hämmentää monia kissanomistajia, on, kun heidän kissakaverinsa haluaa heti takaisin sisälle, kun se päästetään ulos….

Niin hämmentävältä kuin se saattaakin tuntua, tällainen käyttäytyminen johtuu usein useista syistä, jotka ovat syvälle kissan vaistoihin ja käyttäytymismalleihin juurtuneita.

Kodin turvallisuus

Ensimmäinen mahdollisuus on, että kissasi todella tuntee olonsa turvallisemmaksi sisätiloissa. Huolimatta maineestaan yksinäisinä metsästäjinä kotikissat eivät ole villieläimiä.

Niitä on kasvatettu tuhansien vuosien ajan elämään ihmisten rinnalla, ja useimmat suosivat kodin mukavuutta ja turvallisuutta arvaamattoman ulkoilman sijaan.

Kun ne päästetään ulos, ne saattavat nopeasti huomata, että ne pitävät enemmän kodin valvotusta ympäristöstä, jolloin ne haluavat palata takaisin sisälle.

Uteliaisuuden voima

Toinen selitys on, että kissoja ajaa uteliaisuus. Ne saattavat pyytää päästä ulos, mutta haluavat sitten palata sisään, koska ne ovat kiinnostuneita ympäristönsä muutoksesta.

Sisään ja ulos meneminen on niille tutkimusmatka.

Erään kerran Bella-kissani pyysi jatkuvasti päästä ulos, mutta raapi sitten ovea, jotta hänet päästettäisiin takaisin sisään minuuttia myöhemmin. Aivan kuin se olisi tehnyt oman pienen kokeensa ovella!

Huomionhakuisuus

Lopuksi, kissasi saattaa tehdä näin saadakseen apua. huomiosi. Kissat ovat erittäin hyviä kouluttamaan ihmiskumppaninsa vastaamaan niiden tarpeisiin.

Pyytämällä päästä ulos ja haluamalla sitten heti palata sisään kissasi varmistaa, että keskität huomiosi siihen.

Tämä saattaa olla niiden nokkela tapa saada sinulta ylimääräistä rakkautta ja leikkiaikaa.

Lopuksi totean, että vaikka se saattaa meistä tuntua oudolta, kissan näkökulmasta on täysin järkevää, että se haluaa tulla sisälle heti, kun päästät sen ulos.

Olipa kyse sitten siitä, että se haluaa mieluummin kodin turvallisuutta, on utelias ympäristöstään tai yksinkertaisesti haluaa huomiosi, näiden motiivien ymmärtäminen voi auttaa sinua ymmärtämään ja hoitamaan kissaystävääsi paremmin.

Oliko tästä artikkelista apua? Jos näin on, älä epäröi jakaa sitä sosiaalisissa verkostoissa. Haluaisimme kuulla myös sinun kokemuksistasi arvaamattomista kissaystävistäsi!

Related post

Jonne Manninen
Written by : Jonne Manninen
Olen Jonne, huomaamaton amerikkalainen nettikirjoittaja, joka on sitoutunut tarjoamaan perusteellisesti tutkittuja näkökulmia erilaisiin uutisaiheisiin. Vaikka minut usein unohdetaan informaation valtavassa määrässä, kanavoin innostukseni journalismiin sinnikkäästi jokaiseen julkaisemaani artikkeliin.