Home » Ensimmäisen koulupäivän piilotetut kyyneleet ja naurut: Lue, jos uskallat!

Ensimmäisen koulupäivän piilotetut kyyneleet ja naurut: Lue, jos uskallat!

Ensimmäinen koulupäivä on tunnevuoristorataa, joka on yhtä lailla riemastuttavaa kuin pelottavaa.

Kun kesäaurinko laskee ja uusi lukuvuosi nousee, oppilaitosten käytävät kaikkialla maailmassa kaikuvat Back to School Bluesin, ensimmäisen päivän hermostuneisuuden ja kouluvuoden päätöslauselmien äänistä.

Kaaoksen keskellä piilotetut kyyneleet valuvat poskille ja piilotetut naurut purskahtavat esiin – tunteiden aarteita, jotka muodostavat ensimmäisen koulupäivän värikkään kuvakudoksen….

Valmistaudu, rakas lukija, syvään sukellukseen tähän vuoristoratakyytiin.

Takaisin kouluun -bluesin alku

On taas se aika vuodesta. Uusien oppikirjojen makea tuoksu, tuoreiden koulutarvikkeiden kiiltävä kiilto ja tuntemattoman pilvi.

Back to School Blues on todellinen, eikä se koske vain oppilaita. Vanhemmat, opettajat ja jopa koulun henkilökunta kokevat sen.

Alkujärkytys siirtymisestä laiskoista kesäpäivistä tiukkaan koulurutiiniin voi olla musertava. On tärkeää tunnustaa nämä tunteet eikä sivuuttaa niitä.

Muista, että on ihan okei hermostua uudesta kouluvuodesta.

Ensimmäisen koulupäivän jännitys: piilotetut kyyneleet

Kun koulubussi lähtee, piilotetut kyyneleet tulevat esiin.

Joillakin nämä kyyneleet johtuvat eroahdistuksesta, erityisesti niillä, jotka astuvat kouluun ensimmäistä kertaa.

Toiset taas pelkäävät tuntematonta – uusia opettajia, uusia luokkatovereita ja uusia haasteita.

Nämä piilotetut kyyneleet ovat normaali osa First Day Jitters -pakettia. Kannusta avoimeen kommunikointiin näistä peloista ja ahdistuksista.

Se ei ainoastaan validoi heidän tunteitaan vaan myös antaa heille selviytymisstrategioita.

Kouluvuoden päätöslauselmat: piilossa olevat naurut

Ensimmäisen koulupäivän kaaoksen ja kyynelten keskellä on tilaa myös naurulle. Ensimmäinen koulupäivä on uusi alku, puhdas pöytä.

Se on täydellinen aika kouluvuoden päätöslauselmille.

Olipa kyse sitten lupauksesta pitää kaappi siistinä, lupauksesta tehdä läksyt valmiiksi ennen päivällistä tai tavoitteiden asettamisesta akateemisille tai koulun ulkopuolisille saavutuksille, nämä lupaukset saavat usein aikaan odottamattomia, piilossa olevia nauruja. Hyväksy ne.

Nämä naurut ovat virkistävä muistutus siitä, että stressistä huolimatta koulu voi olla paikka, jossa on iloa ja henkilökohtaista kasvua.

tunteiden vuoristorata: selviytyminen ja menestyminen

Ensimmäinen koulupäivä on epäilemättä tunne-elämän vuoristorataa. Mutta oikealla ajattelutavalla sen ei tarvitse olla kauhistuttavaa kyytiä.

Back to School Bluesin ja First Day Jittersin tunnustaminen samalla kun juhlitaan kouluvuoden ratkaisuja, voi tehdä siirtymisestä sujuvampaa.

Kyse on selviytymisestä ja kukoistamisesta, kyynelistä, naurusta ja kaikesta. Kun navigoit tätä vuoristorataa, muista, ettet ole yksin.

Lukemattomat opiskelijat, vanhemmat ja opettajat ympäri maailmaa ovat tällä matkalla kanssasi. Joten laita turvavyöt kiinni, pidä tiukasti kiinni ja ota matka vastaan.

Vaikuttiko tämä artikkeli sinuun? Jos kyllä, älä epäröi jakaa sitä sosiaalisessa mediassa. Levitetään tietoisuutta ja tuetaan toisiamme tänä kouluunpaluu-kautena.

Related post

Jonne Manninen
Written by : Jonne Manninen
Olen Jonne, huomaamaton amerikkalainen nettikirjoittaja, joka on sitoutunut tarjoamaan perusteellisesti tutkittuja näkökulmia erilaisiin uutisaiheisiin. Vaikka minut usein unohdetaan informaation valtavassa määrässä, kanavoin innostukseni journalismiin sinnikkäästi jokaiseen julkaisemaani artikkeliin.