Pekka Mikkola

Pekka

Pekka Mikkola voitti Tangomarkkinoilla 2012 upeasti Tangokuninkaan tittelin. Pekka pääsi finaaliin suoraan TV-katselijoiden yleisöäänillä ja hän keräsi Superfinaalin loppumetreillä kuudelta tuomariston jäseneltä peräti viisi ykkössijaa! Kilpailu nähtiin Seinäjoen Areenalta ja suorana lähetyksenä myös Yle TV1:llä, Radio Suomessa ja Ylen Areenalla. Pekka lauloi finaalikonsertissa tangot Sateen tango ja Pimeyden tango ja kolmantena tangona Superfinaalissa klassikkotangon La Cumparsita.

Yleisön suosikin tittelin Pekka sai jo alkukesästä 2012, jolloin hän keräsi eniten ääniä Meritangot-risteilyllä, jossa risteilykansa sai valita suosikkinsa tangokuninkaalliseksi.

Tangomarkkinoilla Pekka on kokeillut siipiään myös vuosina 2006 ja 2007 aina finaalikoitoksiin asti. Lisäksi hän on voittanut Toivo Kärki -laulukisan vuonna 2006. Pekka on ollut mukana useilla Tangomarkkinat-kokoelma CD:illä, uusimpana heinäkuussa 2012 julkaistulla Tangomarkkinat-CD:llä, jolla hän esittää kappaleen Tango Maria.

Aivan tuore nimi Pekka ei esiintymisestradeilla ole: esiintymiskokemusta Pekalle on kertynyt lukuisten tanssilavakeikkojen lisäksi mm. Hurlumhei -yhtyeen kosketinsoittajana/laulajana – lisäksi hän on esiintynyt Varusmiessoittokunnan riveissä. Pekan keikkasäestyksestä vastaa nykyisin pääosin Onnenpotku -yhtye.

Pekan ensimmäinen pitkäsoitto valmistui marraskuussa 2012. Levyn nimi on ”Pirstaloitu onni”. Marraskuussa 2012 Pekka oli mukana ”On juhlan aika” -Sinitaivas 25 v. juhlavuoden konserttikiertueella.

– Olen sosiaalinen, laulutaitoinen, kokenut ja valmis iskelmätaivaan tähdeksi. Aina on parannettavaa… Uskon, että valovoimaisuus paistaa myös lavalla!, kertoo Pekka kilpailukokemusten tiimellyksissä.

Pekka oli Tangokuninkaaksi valintansa aikaan 25-vuotias. Musiikillista koulutusta hän on kerännyt opiskelemalla laulua, pianon soittoa ja musiikkikasvatusta Oulun Yliopistossa. Musiikki- ja lauluopinnoissa Pekan taitoja ovat kerryttäneet Niina Kähönen ja Tanja Torvikoski. Musiikinopettajan pätevyyden ja samalla kasvatustieteen maisterin paperit Pekka sai 18.6.2014.

Kilpailut/saavutukset/kiertueet/erikoisesiintymiset:

Sotkamon Mieslaulajat -kuoron säestyksiä pianolla
2006 – Toivo Kärki -laulukilpailun voitto
2012 – Meritangot-risteilyn yleisön suosikki
2012 – Tangokuningas – Tangomarkkinat-kilpailun voitto
2012 – Sinitaivas – 25 v. juhlakonserttikiertue

Säestävä orkesteri:

Nykyisin Pekka keikkailee pääosin yhdessä Onnenpotku -yhtyeen kanssa.